Annie Sloan Chalk Paint ™ Gebruiksaanwijziging

Gustaviaans is dealer van de Chalk Paint  van Annie Sloan

 

 Deze authentieke verf bevat emulsies met veel krijt en andere bestandelen die natuurlijk geheim van de smid zijn. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Ze komen zachter over en zullen niet gauw vervelen. Het zijn de kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Dankzij de handgeschilderde kleurenstaalkaart weet u precies hoe de verf opdroogt.

Een pot Annie Sloan chalk paint is 1 liter,of 250 ml of 120 ml..

 

GEBRUIK CHALK PAINT, decorative paint by Annie Sloan .Maak voor het schilderen het oppervlak/meubel schoon. Bij gebruik van elk schoonmaakmiddel geldt: daarna even afnemen met schoon water!

Het liefste gebruik maken van een natuurlijke ontvetter en geen chemische stoffen  Je kunt deze verf gebruiken zonder schuren en gronden. Toch kan het voorkomen dat schuren wel verstandig is, bv. bij bladderende verflagen of hoogglans plastic.

Roest kun je verwijderen, maar je kunt er ook direct overheen schilderen. Je krijgt dan een prachtig verweerd effect.

Voor het openen van de pot verf, deze even op zijn kop zetten en goed schudden (houdt wel de deksel goed vast), daarna openen en goed roeren. Dit is heel belangrijk omdat op deze manier de bestanddelen van de verf goed worden gemengd.

Breng de verf aan met een kwast, de eerste laag wat dikker en onverdund. Voor de tweede laag de verf een beetje verdunnen met water, dan verft het makkelijker. Is de verf te dik en vindt je dat niet prettig, verdun dan ook met water.

Is de verf te dun naar je zin, laat de pot dan een dag of een nacht openstaan.

Er zijn nog veel verschillende mogelijkheden om de verf aan te brengen, kijk maar eens op de websites

www.anniesloan.com en www.anniesloaneurope.com,

Er is veel te vinden op facebook en kijk ook eens naar Annies YouTube filmpjes (met Nederlandse ondertiteling) 

Oppervlakken die je goed wilt kunnen afnemen of die je er doorleefder wilt laten uitzien, kunnen worden afgewerkt met Annies Soft Wax.

Het kan gebeuren dt een object geel uitslaat dit noemen wij bloeden.. Stop dan gelijk met verfen. Dit zou je kunnen oplossen door eerst grondverf  grijs op terpetine basis op te zetten of een vernis laag opzetten en daarna weer met de verf erover heen. Dit komt het meeste voor met de wit tinten en niet met de andere tinten..

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2022 Gustaviaans Vintage Homestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel